Eftersom vi spenderade kring 10 000 kronor på mat förra resan, samt att jag gick upp 10 kg på 30 dagar, så bestämde jag mig för att göra en seriös ansträngning att se över min inställning till mat. Min utveckling från soptunna till däggdjur involverar prövningar likt att äta långsammare samt i lagom mängd. Men nu har min före detta vän, Oskar, utmanat mig till en Wanko Soba ätstörningstävling, så nu är det alltså dags att plocka fram stora magsäcken och sikta på att äta 100 skålar soba från Iwate…

Wanko soba

I vanliga fall när man äter Soba (nudlar av bovete), så serveras man nudlarna kalla och avrunna tillsammans med diverse tillbehör. Wanko soba är inte helt olikt detta förutom att istället för att du får alla nudlar på en gång så får du en skål, lite kryddor samt dina tillbehör. När din soba-skål är tom så adderas en liten portion och processen upprepas till dess att du lägger locket på skålen. Med andra ord perfekt upplägg för tävlingsätande, och det hålls även ett antal tävlingar varje år förstås.

Challenge accepted men…

  • Jag tänker inte pröva igen även om vi båda hamnar under 100 skålar.
  • Vi bör göra det på plats i Iwate.

En reaktion på ”Wanko soba

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s