Links afl. 14 De koning van München

Matthias Erzberger (1875-1921) was lid van de katholieke Zentrumspartei (ZP). In de eerste jaren van de Weimarrepubliek bekleedde hij diverse functies, waaronder minister van financiën.

Walter Rathenau (1867-1922) was een Duitse industrieel en politicus. Zijn vader was stichter van het Allgemein Elaktrizitäts Gessellschaft (AEG). Rathenau was een van de oprichters van de Deutsche Demokratische Partei (DDP) en in 1922 minister van buitenlandse zaken.

Zowel Erzberger als Rathenau werd vermoord door extreem-rechtse aanslagplegers.

The Hitler and Mannerheim recording

Carl Gustaf Mannerheim (1867-1951) was een Fins militair en politicus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij opperbevelhebber van het Finse leger. Onder zijn leiding streed Finland mee als bondgenoot van Duitsland tegen de Sovjet-Unie.

Wagner – Die Meistersinger von Nürnberg, ouverture
Hitler met Hermine Hoffman. Foto Heinrich Hoffmann

Gustave le Bon – Psychologie der Massen: https://www.bol.com/nl/p/psychologie-der-massen/9200000078539601/?country=NL&approved=true

De Sturmabteilung (SA) werd in 1921 opgericht als de paramilitaire arm van de NSDAP. Ze bestond vooral uit veteranen en werklozen uit de arbeidersklasse en diende aanvankelijk vooral als beveiligers bij partijbijeenkomsten.

%d bloggers liken dit: