Links afl. 17 De Bierkellerputsch

Gustav Ritter von Kahr (1862-1934) streefde als minister-president van de vrijstaat Beieren naar de onafhankelijkheid van Beieren. In 1923 was hij de facto dictator. Von Kahr sprak in de voorbereiding zijn steun uit voor de Bierkellerputsch, maar trok die steun op de avond van de putsch in. In 1934 werd Von Karh in de ‘Nacht van de lange messen’ gearresteerd als politieke gevangene en in concentratiekamp Dachau geëxecuteerd.

Hans Ritter von Seisser (1874-1973) was in 1923 hoofd van de Bayerische Staatliche Polizei. Hitler dwong Von Seisser mee te werken aan de putsch en beloofde hem dat hij in de nieuwe regering hoofd van de politie zou worden. Samen met Otto von Lossow verried Von Seisser echter de plannen aan de politie.

Otto von Lossow (1868-1938) was in 1923 bevelhebber van de zevende Beierse divisie. Hij had (onder dwang) zijn medewerking aan de Bierkellerputsch uitgesproken, maar gaf in de nacht van 8 op 9 november zijn soldaten te verstaan verdere bevelen (namens de putschisten) niet te gehoorzamen.

O Deutschland hoch in Ehren

%d bloggers liken dit: